13 maja 2013

Piernik Kętrzyński z polewą czkoladową z chili


Co prawda na blogach kulinarnych powinno się raczej odbiegać od "gotowych" rzeczy typu "połącz i gotowe" ale dlaczego by nie? Trafiła do mnie niedawno przesyłka od firmy Credo PR, w której znalazło się kilka rzeczy spożywczych i kosmetycznych. Między innymi piernik i babka do zrobienia, które to obie właśnie zostały zrobione w weekend;-)



Produkty idealny dla zabieganych osób, samo przygotowanie to kwestia max 1-2 minuty (!) i wsadzenie do piekarnika. Wystarczy dodać szklankę wody i 100 ml oleju, połączyć z zawartością opakowania, wlać do foremki, odczekać 15 minut, a następnie włożyć na 45-60 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Gotowe;-)  Prosto i przyjemnie, a efekt - zaskakujący. Dodatkowo do babki zrobiłam polewę czekoladową, natomiast do piernika czekoladową z chili czyli na ostro;-) Wrzucam kilka zdjęć torebki i gotowego ciasta. Smacznego i jak najbardziej polecam!


Produkty firmy www.majonezy-ketrzyn.pl

 Nasz piernik z czekoladą z chili (POLEWA : 1,5 tabliczki czekolady mlecznej, łyżka cukru, 1/4 szklanki mleka, cukier waniliowy, pół łyżeczki czerwonej ostrej papryki chili - nasza była mało ostra więc radzę dodawać według upodobań)













 OPAKOWANIE:









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...